Sültpaprika-krémes tészta
A tészta könnyen és sokáig tárolható alapanyag. Szószokkal igazán változatossá tehető, teljes kiőrlésű változat esetén pedig remek lassan felszívódó szénhidrátforrás. Ebben a receptben a sütőben sült kaliforniai paprika adja a tésztaszósz alapját.
Hozzávalók
2 adaghoz- 2 db kaliforniai paprika
- ½ fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg teljes kiőrlésű tészta
- himalája só
- őrölt bors
- 2 dl növényi tejszín
- friss bazsalikom
Elkészítés
A paprikát alaposan megmossuk, kimagozzuk és felszeleteljük. A hagymákat meghámozzuk. Az egészet egy sütőpapírral belelt tepsibe tesszük, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Eközben sós vízben al dentére főzzük a teljes kiőrlésű tésztát.
A sült zöldségeket turmixgépbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a növényi tejszínt és néhány friss bazsalikomlevelet. Krémesre turmixoljuk.
Azonnal tálaljuk az elkészült tésztát a meleg paprikakrémmel, bazsalikommal díszítve.