Sült zöldséges-virslis tésztasaláta
A tésztasalátákat nem lehet megunni. Nyáron sok-sok paradicsommal, uborkával, fetával és olajbogyóval kedvelem a legjobban, télen pedig jöhetnek bele a zöldségek vegyesen, azaz egy részük nyersen, egy részük pedig pirítva. Tettem még bele pár szál virslit is, szintén sütve, éljenek a hűtőszekrény maradékai!
Hozzávalók
4 személyre- 30 dkg penne
- só
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy fej lila hagyma
- 3 db színes kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld)
- 4 szál frankfurti virsli
- 1 csokor újhagyma
- 1 db kígyóuborka
- 2 kis doboz (kb. 30 dkg) tejföl
- 15 dkg majonéz
- 4 evőkanál mustár
- őrölt fekete bors
Elkészítés
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Először rátesszük a megpucolt, felaprított lila hagymát, majd jönnek a paprikák megmosva, kis kockákra vágva, végül pedig a félkarikára vágott virslik. Alaposan összepirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Az újhagyma fehér részét felkarikázzuk, a megmosott uborkát felkockázzuk. Egy nagy tálba szórjuk az összes sült zöldséggel, virslivel, valamint a főtt tésztával együtt, és összekeverjük.
Az öntethez a tejfölt összekeverjük a majonézzel és a mustárral, sózzuk, borsozzuk. A tésztás keverékre kanalazzuk, összeforgatjuk, tálalásig hűtőbe tesszük.