Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Sült zöldségek mentával és pisztáciával

2016. September 26.

Hozzávalók

  • ½ csésze sótlan, hámozott nyers pisztácia
  • 1 fél vagy 1 kisebb makktök
  • 4 kis sárga cékla , hámozott, szeletelt
  • 2 közepes paszternák, hámozott, szeletelt
  • 1 közepes hámozott sárgarépa, szeletelve
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • Kóser só és frissen őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál (vagy több) almaecet
  • 1 teáskanál szömörce (nem kötelező)
  • 1 csésze friss mentalevél

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 180°-ra.  Terítsük a pisztáciát  egy kis karimájú tepsibe, időnként megkeverve, amíg aranybarna lesz. ( kb. 6-8 perc)

2. Hagyjuk kihűlni majd vágjuk durvára.

3. Vegyük feljebb a sütő hőmérsékletét.

4. Tegyük a tököt, a sárgarépát, a paszternákot és a céklát 2 ek. olajjal egy nagy karimájú tepsibe; sózzuk, borsozzuk. Időnként keverjük át a zöldségeket és süssük amíg puha és aranybarna lesz, kb. 25-30 percig. Hagyjuk kissé kihűlni.

5. Közben egy nagy tálban habverővel keverjük össze az ecetet, a szömörcét  és a maradék 3 evőkanál olajat.

6. Tegyük bele a sült zöldségeket és forgassuk át, majd sózzuk, borsozzuk. tehetünk még bele ecetet, ha szükséges.

7. Sült pisztáciával és a friss mentával a tetején tálaljuk.

 

Forrás: bonappetit.com

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!