Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült paradicsomos spagetti

Különlegesen finom módot mutatunk a paradicsomos tészta elkészítésére.
2021. július 24.

Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.

Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!

Néhány perc plusz munka, de abszolút megéri elkészíteni ezt az isteni finom paradicsomos spagettit. Ebben verzióban a bazsalikom és a mozzarella a sült-fűszeres paradicsom ízével van megbolondítva, hogy még zamatosabb legyen a család kedvenc spagettije. A sült paradicsomos szósz receptje egy kedves barátnőmtől származik, aki spagetti helyett friss, ropogós héjú kenyérrel kínálta ezt a különlegesen finom paradicsomszószt, aminek az utolsó cseppjét is kitunkoltunk az edényből.

Hozzávalók

3 személyre
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 50 dkg koktélparadicsom
  • 2 friss rozmaringág
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 20 dkg spagetti tészta
  • 8-10 db friss bazsalikomlevél
  • 10 dkg vegán mozzarella vagy mini mozzarellagolyó
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

 

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra.

Egy tűzálló jénai tálba öntjük, és egyenletesen elterítjük benne az olívaolajat. A megmosott és félbevágott koktélparadicsomokat egymás mellé az edénybe helyezzük, közéjük tesszük a rozmaringágat, és megszórjuk őket a kakukkfűvel. Sózzuk, borsozzuk a paradicsomokat, majd lefedjük alufóliával a jénait, és a sütőbe tesszük.

Körülbelül 25 perc után óvatosan levesszük az alufóliát az edényről, majd a sütőbe visszatéve a paradicsomokat még 5-10 percig pirítjuk 200 °C-on.

Amíg a paradicsom sül, megfőzzük a spagetti tésztát, és egy mély keverő tálba öntjük. A sütőből kivett sült paradicsomokat a szafttal együtt még forrón a meleg tésztára öntjük.

A lereszelt vagy apróra vágott mozzarellát is hozzáadjuk, majd összeforgatjuk a tésztával és a paradicsomos szósszal. Tálaláskor a tetejét friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sárgabarackos morzsasüti

Sárgabarackos morzsasüti

Cukormentes, vegán és nagyon finom!
Görögdinnyefagylalt

Görögdinnyefagylalt

Nincs is jobb a nyári melegben, mint a fagyi vagy a dinnye. És mi lenne, ha ötvöznénk a kettőt?
Pikáns marhahús saslik zöldségekkel

Pikáns marhahús saslik zöldségekkel

Elő a grillt, ezt a receptet muszáj kipróbálni!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.