Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sárgabarackos morzsasüti

Cukormentes, vegán és nagyon finom!
2021. July 16.

Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.

Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!

Ez a zamatos sárgabarackos morzsasüti egy igazi nyári finomság, amiért még a nagy kánikulában is érdemes bekapcsolni a sütőt, főleg ha vaníliafagyi is jár mellé! Ráadásul hozzáadott cukor nélkül készült, így kellemesen édes ízét a felhasznált alapanyagok adják. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 75 g darált dió
  • 10 g kókuszliszt
  • 25 g tápiókaliszt
  • 30 g mandulaliszt
  • ½ tk útifűmaghéj
  • 3 csipet őrölt fahéj
  • 50 g kókuszvaj
  • 3-4 db puha datolya (magozott)
  • 15 g kókuszkrém
  • 500 g sárgabarack

Elkészítés

 

Egy edénybe kimérjük és összekeverjük a darált diót, a kókuszlisztet, a tápiókalisztet, a mandulalisztet, az útifűmaghéjat és a fahéjat.

A kókuszvajat, a datolyákat és a kókuszkrémet aprítógéppel krémesre keverjük. Ha esetleg a datolyák nem elég puhák, akkor 1-2 kanál forró vizet az aprítóba öntünk, és utána pürésítjük őket.

A datolyás masszát összedolgozzuk a lisztes keverékkel, és hűtőben legalább 30 percet pihentetjük. Közben a megmosott sárgabarackokat félbevágjuk és kimagozzuk.

Egy 22 cm-es sütőformát kibélelünk sütőpapírral, és az összegyúrt tészta 2/3-át belehelyezzük a formába, majd tenyérrel egyenletesen belelapogatjuk. A tészta maradék 1/3-át visszatesszük a hűtőbe. Ezután elrendezzük a barackokat a formában, és 165 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Ha a 15 perc letelt, kivesszük a sütőből és a maradék tésztát elmorzsolva egyenletesen eloszlatjuk a barackok tetején. Majd további 8 percre visszarakjuk a sütőbe sülni, amíg a morzsa is szép aranybarnára pirul a barackok tetején.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Görögdinnyefagylalt

Görögdinnyefagylalt

Nincs is jobb a nyári melegben, mint a fagyi vagy a dinnye. És mi lenne, ha ötvöznénk a kettőt?
Pikáns marhahús saslik zöldségekkel

Pikáns marhahús saslik zöldségekkel

Elő a grillt, ezt a receptet muszáj kipróbálni!
Mediterrán csirkés tortilla

Mediterrán csirkés tortilla

Kattints a szuper praktikus hajtogatási módért!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!