Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mediterrán csirkés tortilla

Kattints a szuper praktikus hajtogatási módért!
2021. június 25.

Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.

Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!

Nyáron mindig igyekszem minél kevesebbet a forró tűzhely mellett állni. Sőt, amikor egész napos kirándulás vagy vízpartozás van betervezve, akkor sem időm, sem esélyem nincs rá, hogy főtt ételt készítsek ebédre a családnak. Ugyanakkor a szendvicseket már mindannyian végtelenül unjuk.

Így született meg a családom új kedvence, ez az isteni finom hajtogatott tortilla, ami könnyedén magunkkal vihető, elkészítéséhez némi előző napi maradék, 5 perc és egy szendvicssütő szükséges. Ráadásul egy teljes értékű ebédnek felel meg, ami könnyedén elfér a hátizsákban.

Ehhez a recepthez most az előző napi vacsoráról maradt grillcsirke és párolt gomba maradékát használtam fel, de a „töltelék” ízlés szerint szabadon variálható.

Hozzávalók

3 személyre
  • 3 tortilla lap (én gluténmentes tortilla lapot használtam)
  • 150 g sült csirkemell
  • 10-12 bébispenótlevél
  • 6 bazsalikomlevél
  • 5-6 fej gomba párolva vagy sütve
  • 4 szelet aszalt paradicsom
  • 9 szem magozott olívabogyó
  • ½ érett avokádó
  • 50 g reszelt mozzarella (én vegán sajtot használtam)
  • 1-2 csipet csili
  • 2 csipet oregánó
  • só ízlés szerint

Elkészítés

 

A sült csirkemellet, a bébispenótot és a bazsalikomleveleket apró darabokra vágjuk vagy csíkokra tépdessük. A gombafejeket, az aszalt paradicsomot és az olívabogyót vékonyan felszeleteljük. Az avokádót egy villával pürésítjük. A tortilla lapot a közepéig bevágjuk.

A tortilla egyik negyedére halmozzuk a csirkemelldarabok 1/3-át, és megszórjuk csilivel, oregánóval és sóval.

A másik negyedre a gombát és az olívabogyót rakjuk, a harmadikra a spenótot, a bazsalikomlevelet és az aszalt paradicsomot, a negyedik negyedet pedig megkenjük az avokádópürével, és sajtot szórunk a tetejére.

A tortillát óvatosan negyedenként összehajtjuk úgy, hogy háromszög alakú formát kapjunk. Kontakt- vagy grillsütőben 3-5 perc alatt készre sütjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cukormentes málnás-chiamagos lekvár

Cukormentes málnás-chiamagos lekvár

Lekvár cukor és főzés nélkül? Mutatjuk!
Serpenyős mozzarellás csirkemell brokkolival

Serpenyős mozzarellás csirkemell brokkolival

Villámgyors ebéd- vagy vacsoraötlet.
Csokis keksz

Csokis keksz

Kívül roppanós, belül omlós.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.