Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pikáns marhahús saslik zöldségekkel

Elő a grillt, ezt a receptet muszáj kipróbálni!
2021. July 3.

Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.

Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!

Imádom a nyári kerti grillezéseket! A közös készülődést, sütögetést, beszélgetéseket és nevetéseket, miközben frissen sült, forrón illatozó és zamatos finomságok érkeznek a parázsló grillről mindenki tányérjára. Nálunk nagy kedvenc a saslik, mert mindenki saját ízlése szerint variálhatja össze a saját nyársát. Azonban az igazán jó saslik titka a megfelelő pác és a több órás pihentetési idő, mivel így a marhahús sokkal finomabb és szaftosabb lesz.

Hozzávalók

3 személyre
  • A páchoz:
  • 3 evőkanál olvaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ½ szójaszósz vagy kókusz amino szósz
  • 1 teáskanál méz vagy 3 csepp stevia
  • 1 ½ evőkanál citromlé
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 3 csipet őrölt bors
  • A nyársakhoz:
  • 450 g marhahús (hátszín vagy vesepecsenye)
  • 2 színes kaliforniai paprika
  • 2 kisebb padlizsán
  • 2 kisebb cukkini
  • 10-15 szem koktélparadicsom
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • A tálaláshoz:
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva

Elkészítés

 

A páchoz a fokhagymákat zúzzuk össze, majd keverjük össze a többi hozzávalóval.

A marhahúst vágjuk kisebb méretű kockákra. Öntsük a húsra a páclét, jól forgassuk össze, majd tegyük hűtőbe egy lefedett edényben minimum 2 órára. A húst akár előző nap is bepácolhatjuk. 

Kockázzuk fel a paprikát, vágjuk kisebb szeletekre a hagymát, karikázzuk fel a padlizsánt és a cukkinit. A húst és a zöldségeket felváltva szúrjuk a nyársakra.

Forró grillen süssük oldalanként kb. 2-3 percig, míg a hús megsül és a zöldségek szépen megpirulnak. Tálaljuk szezámmaggal és aprított petrezselyemzölddel megszórva, ízlés szerint még meg is sózhatjuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mediterrán csirkés tortilla

Mediterrán csirkés tortilla

Kattints a szuper praktikus hajtogatási módért!
Cukormentes málnás-chiamagos lekvár

Cukormentes málnás-chiamagos lekvár

Lekvár cukor és főzés nélkül? Mutatjuk!
Serpenyős mozzarellás csirkemell brokkolival

Serpenyős mozzarellás csirkemell brokkolival

Villámgyors ebéd- vagy vacsoraötlet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!