Egy igazán egészséges és diétába is könnyen beilleszthető recept: Sült padlizsántekercs
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 db nagy padlizsán
- 25 dkg zsírszegény túró
- 5 dkg feta sajt
- 10 dkg natúr joghurt
- 8 dkg aszalt paradicsom
- himalája só
- szárított kakukkfű
- szárított bazsalikom
- szárított oregano
- 1 evőkanál kókuszolaj
- ½ fej vöröshagyma
- 25 dkg paradicsom
- parmezán sajt
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra és felforrósítunk egy kontaktgrillt vagy grillserpenyőt is.
A padlizsánt megmossuk, levágjuk a szárát, majd hosszában 3-4 mm-es szeletekre vágjuk. A kókuszolajjal vékonyan megkent grillfelületen 1,5 perc alatt megsütjük a padlizsánszeletek mindkét oldalát.
Ezalatt villával összetörjük a túrót és a fetasajtot, majd krémesre keverjük a joghurttal. Beleaprítjuk az aszalt paradicsom darabokat, megsózzuk, végül zöldfűszerekkel fűszerezzük ízlés szerint.A sült padlizsánszeleteket megkenjük a túrókrémmel, majd feltekerjük és egy hőálló tálba sorakoztatjuk őket.
A vöröshagymát finomra aprítjuk, a paradicsomot pedig felkockázzuk.Egy serpenyőben kókuszolajt hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta a felaprított hagymát. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot is, egy csipet sót és egy kevés szárított zöldfűszert is. Fedő alatt 5 percig pároljuk.
A paradicsomszószt a padlizsántekercsekre kanalazzuk, megszórjuk parmezán sajttal, majd az előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.