Sült kolbászok szalonnás-savanyú káposztás burgonyával
Ha fogyókúráztok, akkor gyorsan csukjátok be a szemeteket, de ha belefér néha egy-egy kalóriadúsabb fogás, ezt a burgonyát ki ne hagyjátok! Igen, most a köret lesz a főszereplő, szuper finom a sült kolbász mellé.
Hozzávalók
4 személyre- 80 dkg burgonya (sárga, apró szemű)
- kevés zsír vagy olaj
- 60 dkg tetszőleges sütni való kolbász
- 10 dkg húsos szalonna
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg savanyú káposzta
- 1 nagy csipet őrölt borókabogyó (vagy pár szem egész)
- só, őrölt fekete bors
- 4 ág kakukkfű
- aprított petrezselyemzöld
Elkészítés
A burgonyát alaposan megmossuk, majd bő vízben megfőzzük (vigyázzunk, ne főzzük túl!). Leszűrjük, félretesszük.
Közben a kolbászokat egy serpenyőben, kevés zsíron vagy olajon átsütjük. Én most mini kolbászokat választottam, de természetesen olyat süssetek, amilyet szeretnétek. Ha elkészültek, kivesszük a serpenyőből, melegen tartjuk.
Ezután mehet a serpenyőbe az apró kockára vágott szalonna, majd ha kisült a zsírja, rádobjuk a megtisztított, felaprított vöröshagymát. Megdinszteljük, majd ráreszeljük a megpucolt fokhagymát. Hozzáadjuk a kissé átmosott, felaprított savanyú káposztát (ha szeretjük a savanykás ízt, nem muszáj alaposan átmosni – én nem szoktam), lassan puhára pároljuk, közben borókabogyóval, sóval és borssal fűszerezzük.
Végül hozzáadjuk a burgonyát (a nagyobb szemeket félbevágva), a kakukkfű lecsipkedett leveleit és egy marék finomra aprított petrezselyemzöldet. Erős lángon, forgatva, rázogatva összepirítjuk. A kolbászokkal tálaljuk, aprított petrezselyemmel díszítjük.