Sült céklás és diós mártogatós
Hozzávalók
- 0.5 kg sült cékla, nagyobb darabokra vágva
- 0.5 csésze pirított dió, finomra vágva
- 2 evőkanál kapor, apróra vágva, plusz a tálaláshoz
- 2 eőkanál creme fraiche, plusz a tálaláshoz
- 1 teáskanál Sherry ecet
- 0.5 teáskanál köménymag, pirítva, plusz a tálaláshoz
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj a tálaláshoz
Elkészítés
1. Késes robotgépben pürésítsük össze a céklát, a diót, a kaprot, a creme fraiche-t, az ecetet és a köménymagot. Sózzuk, borsozzuk.
2. Tálaláskor tegyünk a tetejére creme fraiche-t, szórjuk meg köménymaggal és kaporral, locsoljuk meg olívaolajjal.
Forrás:bonappetit.com
Megosztom barátaimmal