Sült almarózsák
A nők a virágnak örülnek, a férfiakhoz pedig a hasukon át vezet az út… Itt a tökéletes kombináció egy rózsa alakú sütemény formájában, ami bármilyen alkalomra elkészíthető, ha valami nemcsak finomat, de látványosat is szeretnénk alkotni.
Hozzávalók
12 db-hoz- 2 dl langyos tej
- 1 evőkanál nádcukor
- 2,5 dkg élesztő
- 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 15 dkg tönköly búzaliszt
- 5 dkg búzasikér
- 1 db tojás
- 3 + 5 dkg eritrit
- 3 + 5 dkg kókuszolaj
- 1 dkg fahéj
- 2 db alma
- 1 db tojássárgája
Elkészítés
A tejet összekeverjük a cukorral, elmorzsoljuk benne az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
A liszteket összekeverjük a búzasikérrel, majd beleöntjük a felfutott élesztőt, a tojást és 3 dkg eritritet. Végül beleöntünk 3 dkg kókuszolajat, és a robotgép dagasztó fejével addig dagasztjuk, amíg elválik a tál falától. Konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra.
A megkelt tésztát lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk. A fahéjat összekeverjük a maradék eritrittel és kókuszolajjal, majd egyenletesen eloszlatjuk a tészta felületén.
Ezután kb. 20×7 cm-es téglalapokra vágjuk. A megtisztított, kimagozott almákat uborkaszeletelőn vékonyra szeleteljük, a lap hosszabbik oldala mentén felsorakoztatjuk őket, majd felhajtjuk a tészta másik oldalát, végül feltekerjük. Kiolajozott muffin formába tesszük, és megkenjük tojássárgájával.
Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.