Sóspereces és csokidarabos keksz
Hozzávalók
- 1 csésze vaj
- 2,5 csésze liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. tengeri só
- 1,5 csésze világosbarna cukor
- 2 tojás
- 2 tk. vaníliaaroma
- ¾ csésze karamell ízű pasztilla
- ¾ csésze csokoládé pasztilla
- 1 csésze sósperec (apróbb darabokra törve)
Elkészítés
Egy lábasban kezdjük el melegíteni a vajat, ha megolvadt, forraljuk fel. Ha forrni kezd, kavarjuk addig, amíg habos, mélysárga színű lesz. Vegyük le a gázról a lábast, hagyjuk 20 percig hűlni a vajat.
Melegítsük fel a sütőt 175 °C-ra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy nagy tálban vegyítsük a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. A vajhoz adjuk hozzá a barna cukrot, a tojásokat és a vaníliaaromát, keverjük egyneművé, majd öntsük bele a lisztes keverékbe. Egy spatula, vagy fakanál segítségével keverjük egyenletes állagú tésztává. Forgassuk bele a karamellás és csokoládés pasztillát, valamint a perecdarabokat.
Gyúrjunk két evőkanálnyi golyócskákat, tegyük azokat a tepsibe kb. 5 cm távolságra egymástól. Süssük 10-12 percig, amíg a szélük barnulni kezd.
Hagyjuk a kész kekszeket 2-3 percig hűlni, majd tovább a rácson. Ha szeretnénk, szórhatunk rájuk tengeri sót.
forrás: cookiesandcups.com