Sörbundában minden jobb!
A street food ételek szépen lassan beépülnek mindennapjainkba. Gyorsak, finomak és változatosak, én is nagyon szeretek a barátaimnak street food bulikat vagy piknikeket tartani; ilyenkor mindig készítek házi bucis hamburgert, fűszeres steakburgonyát, mártogatósakat és persze sült halat. A kukoricalisztes sörbunda szuper finom és extrán ropogós, érdemes kipróbálni! Ha gluténmentesen készítenétek el halat, használjatok garantáltan gluténmentes sütőport, a sört pedig szénsavas ásványvízzel helyettesítsétek!
Hozzávalók
- A bundázott halfalatokhoz:
- 10 dkg kukoricaliszt
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 1/2 kávéskanál só
- 1 tojás
- 1 dl világos sör
- 4 szelet tengeri halfilé
- 4 dl olaj a sütéshez
- A mártogatóshoz:
- 1 dl majonéz
- 3 evőkanál mustár
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 4 kis csemegeuborka
- só
Elkészítés
A kukoricalisztet összekeverjük a keményítővel és a sóval. Hozzáadjuk az elhabart tojást és a sört, sűrűn folyó masszát kell kapnunk. (A pontos lisztmennyiség függ a tojás méretétől, ha túl törős a keverék, hígítsuk kevés sörrel, ha pedig túl híg, adjunk hozzá egy kevés kukoricalisztet.)
A halszeleteket nagyobb darabokra vágjuk, villával megmártjuk a masszában, majd közepesen forró olajban aranybarnára sütjük. Tálalásig papírtörlőre szedjük.
Közben a mártogatóshoz a majonézt összekeverjük a mustárral és a megtisztított, lereszelt fokhagymával. Hozzáadjuk a finomra aprított csemegeuborkát, majd ízlés szerint megsózzuk. A halfalatok mellé tálaljuk.