Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sonkával és bébispenóttal töltött rántott sajt tavaszi bulgursalátával

Hogy ne legyen unalmas, ne csak rántsd, hanem töltsd is meg!
2018. May 6.

Ezt a finom töltött, rántott sajtot részben a japán eredetű panko kenyérmorzsával paníroztam. Természetesen készíthetitek hagyományos zsemlemorzsával is, bár a legtöbb nagyobb üzlet polcairól már könnyedén hozzájuthattok a pankohoz. Sőt otthon sem nehéz elkészíteni: a fehér kenyeret lehéjazzuk, aprítógépben óvatosan szilánkosra törjük, majd sütőpapírral leterített sütőlemezre szórjuk. Minél alacsonyabb hőfokra felmelegített sütőben kiszárítjuk, majd miután kihűlt, légmentesen záródó dobozban tároljuk.

Hozzávalók

4 személyre
  • 40 dkg trappista sajt
  • 4 szelet sonka
  • 12-15 kis bébispenótlevél
  • liszt, 2 nagyobb tojás, zsemlemorzsa és panko kenyérmorzsa a panírozáshoz

  • 4 dl olaj a sütéshez
  • A salátához:
  • 20 dkg bulgur
  • 40 dkg sárgarépa
  • fél citrom kifacsart leve
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 csokor újhagyma

Elkészítés

A főzést a köret elkészítésével kezdjük. A bulgurt átöblítjük, majd kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.

A sajtot 4 db 10 dkg-os, téglalap alakú szeletre vágjuk, majd a szeleteket keresztben megfelezzük. 2-2 felezett darabot megtöltünk csíkokra vágott sonkával és megmosott, leszárazott bébispenóttal, mintha csak szendvicset készítenénk.

A sajtokat duplán panírozzuk: először lisztbe, majd felvert, enyhén megsózott tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd ismét tojás, végül pedig pankóval vegyített zsemlemorzsa következik. Ez utóbbit alaposan rá is nyomkodjuk körben a sajtra.

Közepesen forró olajban kisütjük a sajtokat, tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.

Közben befejezzük a köretet. A sárgarépát megpucoljuk, lereszeljük, majd a bulgurhoz forgatjuk. Citromlével, sóval és borssal ízesítjük, végül hozzákeverjük az újhagyma felaprított fehér és zöld részét is. A töltött sajt mellé tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mozzarellás, rántott rizsgolyók

Mozzarellás, rántott rizsgolyók

Paradicsomos mártogatós mellé ajánljuk.
Kolbászos-juhtúrós töltött cukkini

Kolbászos-juhtúrós töltött cukkini

Az egyik legjobb dolog a tavaszi-nyári időszakban a piacon kapható számos tökféle. A cukkinit azért szeretem, mert rengeteg felhasználási módja van: készíthetjük töltve, rántva, főzeléknek, krémnek, sőt kenyeret is süthetünk belőle. Jöjjön most egy töltött verzió!
Epres-túrós muffin

Epres-túrós muffin

Kakaós réteg, túrós réteg és eper, mindez egy kis muffinba zárva. Finom tavaszi süti hétköznapokra, sőt én biztosan magammal fogom vinni piknikezni is! A mennyiség 12 darab klasszikus méretű muffinra vonatkozik.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!