Sonkával és bébispenóttal töltött rántott sajt tavaszi bulgursalátával
Ezt a finom töltött, rántott sajtot részben a japán eredetű panko kenyérmorzsával paníroztam. Természetesen készíthetitek hagyományos zsemlemorzsával is, bár a legtöbb nagyobb üzlet polcairól már könnyedén hozzájuthattok a pankohoz. Sőt otthon sem nehéz elkészíteni: a fehér kenyeret lehéjazzuk, aprítógépben óvatosan szilánkosra törjük, majd sütőpapírral leterített sütőlemezre szórjuk. Minél alacsonyabb hőfokra felmelegített sütőben kiszárítjuk, majd miután kihűlt, légmentesen záródó dobozban tároljuk.
Hozzávalók
4 személyre- 40 dkg trappista sajt
- 4 szelet sonka
- 12-15 kis bébispenótlevél
- liszt, 2 nagyobb tojás, zsemlemorzsa és panko kenyérmorzsa a panírozáshoz
- só
- 4 dl olaj a sütéshez
- A salátához:
- 20 dkg bulgur
- 40 dkg sárgarépa
- fél citrom kifacsart leve
- só, őrölt fekete bors
- 1 csokor újhagyma
Elkészítés
A főzést a köret elkészítésével kezdjük. A bulgurt átöblítjük, majd kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.
A sajtot 4 db 10 dkg-os, téglalap alakú szeletre vágjuk, majd a szeleteket keresztben megfelezzük. 2-2 felezett darabot megtöltünk csíkokra vágott sonkával és megmosott, leszárazott bébispenóttal, mintha csak szendvicset készítenénk.
A sajtokat duplán panírozzuk: először lisztbe, majd felvert, enyhén megsózott tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd ismét tojás, végül pedig pankóval vegyített zsemlemorzsa következik. Ez utóbbit alaposan rá is nyomkodjuk körben a sajtra.
Közepesen forró olajban kisütjük a sajtokat, tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.
Közben befejezzük a köretet. A sárgarépát megpucoljuk, lereszeljük, majd a bulgurhoz forgatjuk. Citromlével, sóval és borssal ízesítjük, végül hozzákeverjük az újhagyma felaprított fehér és zöld részét is. A töltött sajt mellé tálaljuk.