Sonkás-savanyú káposztás nokedli
Főzz ki egy jó adag nokedlit, és adj hozzá sok-sok párolt savanyú káposztát. Tálaláskor pedig kanalazz rá tejfölt! Egyszerű, de nagyszerű ebéd következik.
Hozzávalók
4 személyre- A nokedlihez:
- 2 tojás
- kb. 3 dl víz
- 1 kávéskanál só + a főzővízhez
- 40 dkg liszt
- A feltéthez:
- 2 evőkanál olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 40 dkg savanyú káposzta
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg sonka
- só, őrölt fekete bors
- tejföl és aprított petrezselyemzöld a tálaláshoz
Elkészítés
A tojásokat keverőtálba ütjük, elhabarjuk, majd összekeverjük a vízzel, a sóval és a liszttel. A lisztet érdemes fokozatosan hozzáadni, sűrű állagú masszát kell kapnunk. Nem szükséges alaposan kidolgozni. A tésztát lobogó, sós vízbe szaggatva kifőzzük, majd leszűrjük.
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, majd a megpucolt, felaprított vöröshagymát puhára sütjük rajta. Rátesszük a jól lecsepegtetett savanyú káposztát (ízlés szerint előtte átöblíthetjük), megpároljuk, közben ráreszeljük a megpucolt fokhagymát. Mehet bele a felkockázott sonka is, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (ha szükséges, a káposzta eleve fűszeres). Beleforgatjuk a nokedlit, tejföllel és aprított petrezselyemzöld megszórva tálaljuk.