Serpenyős mozzarellás csirkemell brokkolival
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.
Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
Ez a sütőben sült egytálétel a legjobb választás, ha villámgyorsan szeretnél ínycsiklandó ebédet vagy vacsorát varázsolni az asztalra. Ráadásul még tányérra sem lesz szükséged, ha levehető nyelű, vas vagy fém nyelű serpenyőt használsz, és egyenesen a forrón sistergő serpenyőből „kanalazod” ki az ételt.
Hozzávalók
2 személyre- 200 g brokkoli
- 8-10 szem koktél paradicsom
- 8-10 szem magozott olívabogyó
- 100 g mozzarella sajt (én Violife vegán mozzarella sajtot használtam)
- 300 g filézett csirkemell
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3-4 csipet olasz fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom, fokhagymapor)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
A zöldségeket és a csirkemellet mossuk meg. A brokkolit szedjük rózsáira, a paradicsomot vágjuk félbe, a mozzarella sajtot és a húst vágjuk 2-3 cm-es kockákra. Az olívabogyókat kontaktsütőben vagy serpenyőben 1 perc alatt kicsit pirítsuk meg. Egy mélyebb tálban forgassuk össze a húst az olívaolajjal és az olasz fűszerkeverékkel.
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
Egy levehető vagy fém nyelű serpenyőbe tegyük bele az összes hozzávalót. Természetesen használhatunk tepsit is, ha nincs kéznél megfelelő serpenyő.
A forró sütőben kb. 25 percig süssük, amíg a csirkemell teljesen átsül.