Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokifalatok kétféle ízben

Még a sütőt sem kell bekapcsolni az elkészítésükhöz!
2021. május 23.

Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.

Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!

Jártatok már úgy, hogy valami különleges édességre vágytatok, aminek nem bonyolult az elkészítése, és még a sütőt se kell hozzá bekapcsolni? A vésztartalék étcsokin, aszalt gyümölcsön és magokon kívül azonban nincs semmi otthon. Hát, velem ez történt, és mivel nem volt kedvem bevásárlókörútra indulni, ezért úgy döntöttem, hogy elkészítem az én egyedi ízvilágú csokoládéfalatkáimat, aminek a receptjét most megosztom veletek. Az epres-mandulás csokifalatka roppanós és kellemesen gyümölcsös, a pisztáciás-sárgabarackos falatka pedig igazán zamatos, telt ízű, egyedi édesség lett. Mondanom sem kell, hogy pillanatok alatt elfogyott, így másnap már nem úszhattam meg a bevásárlást.

Hozzávalók

4 személyre
  • A csoki alaphoz:
  • 200 g étcsoki (tej- és cukormentes)
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • 1 csipet vaníliaőrlemény
  • Az epres-mandulás ízesítéshez:
  • 2 evőkanál liofilizált eper (vagy aszalt eper)
  • 1 evőkanál mandulaszirom
  • 1 evőkanál puffasztott quinoa
  • A pisztáciás-sárgabarackos ízesítéshez:
  • 6-8 db aszalt sárgabarack (apró kockákra vágva)
  • 2 evőkanál sótlan pisztácia (kis darabokra aprítva)
  • 1 evőkanál kókuszchips

Elkészítés

 

Egy kis edényben keverjük össze a liofilizált epret, a mandulaszirmot és a puffasztott quinoát. Egy másik edénykében keverjük össze az aszalt sárgabarackot, a pisztáciát és a kókuszchipszet.

Két vágódeszkát fedjünk le sütőpapírral. Ezután vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve olvasszuk fel az étcsokit és a kókuszolajat. Ha felolvadt, keverjük bele a vaníliát.

A csokit egyenlően osszuk el a két kis edényben, és spatula segítségével keverjük össze. Nem baj, ha nem fedi be teljesen a magokat a csoki.

Az így összekevert masszákat borítsuk külön-külön a sütőpapírral fedett vágódeszkákra, és a spatula vagy az ujjunk segítségével próbáljuk egyenletesen és vékonyan eloszlatni a masszát. Ezután minimum 1 órára tegyük hűtőbe. Ha sietünk, nyugodtan használhatjuk a mélyhűtőt is.

Ha a csoki teljesen megdermedt, egy éles késsel vágjuk szeletekre vagy kockákra, és már fogyaszthatjuk is. Légmentesen záródó edényben akár 1 hétig is eláll.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csilis spárgasaláta fetával

Csilis spárgasaláta fetával

Végre itt a spárgaszezon!
Vaníliás-mogyorós chiapuding karamellizált barackkal

Vaníliás-mogyorós chiapuding karamellizált barackkal

Az örök kedvenc triumvirátus: vanília, mogyoró, karamell
Málnás édesburgonya-brownie

Málnás édesburgonya-brownie

Mi lesz nálatok a hétvégi süti?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.