Sárgabarackos tejes pite
Elég pár szem vagy egy marék gyümölcs ahhoz, hogy feldobd és igazán nyáriassá tedd a tejes pitét. Most sárgabarackkal készítettem el.
Hozzávalók
4 személyre- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dl tej
- 10 dkg liszt
- 4 szem sárgabarack
Elkészítés
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáöntjük a tejet, és habverővel beledolgozzuk a lisztet, híg állagú masszát fogunk kapni. Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 170 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Kb. 45 perc vastagságtól függően, kisebb tepsi esetén lehet 50-55 perc is, ha szükséges, sütés közben letakarhatjuk a tetejét alufóliával.)
Az elkészült pitét a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.