Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kolbászos csusza

Egyszerűen, finomat! Legyen ez a mai jelmondatunk!
2021. June 16.

Szalonna, kolbász, tejföl és fokhagyma. Egyszerű, magyaros hozzávalók, amelyekből elképesztő finom ételeket lehet készíteni. Ezekből született ez a gyors és laktató étel is. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 40 dkg csuszatészta

  • 30 dkg ceruzabab
  • 15 dkg kenyérszalonna
  • 25 dkg kolbász
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 30 dkg tejföl

Elkészítés

 

A csuszatésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. A ceruzababot megtisztítjuk, feldaraboljuk (használhatunk mirelitet is), és enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Amikor elkészült a tészta és a bab, leszűrjük. 

Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a héjától megszabadított, feldarabolt kolbászt, és tovább sütjük. Ezután belereszeljük a megpucolt fokhagymát is. Az alaphoz hozzáforgatjuk a főtt tésztát és babot, majd tejföllel meglocsolva tálaljuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nyári grillszendvics

Nyári grillszendvics

Ha nyár, akkor grillszezon, de ne csak húst grillezzünk!
Kolbászos-tört burgonyás egytál

Kolbászos-tört burgonyás egytál

Egyszerű alapanyagokból gyors és laktató ebéd.
Almás-rebarbarás pohárdesszert

Almás-rebarbarás pohárdesszert

A rebarbara nemcsak az eperhez, hanem az almához is jól passzol!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!