Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nyári grillszendvics

Ha nyár, akkor grillszezon, de ne csak húst grillezzünk!
2021. június 10.

Nincs is jobb, mint beizzítani a grillsütőt nyáron, aztán jól megpakolni húsokkal, halakkal, sajtokkal és zöldségekkel. Persze ha épp nincs időd vagy helyszíned grillezni, a sajtot grillserpenyőben, a gombát pedig szintén grillserpenyőben vagy sütőben is megsütheted ehhez a szendvicshez.

Hozzávalók

4 szendvicshez
  • 25 dkg grillsajt
  • 2 evőkanál olaj + a sütéshez
  • kevés őrölt csilipaprika
  • 2 nagy portobello gomba

  • 8 szelet (teljes kiőrlésű) toast kenyér
  • majonéz
  • salátalevelek
  • 2 db paradicsom

Elkészítés

 

A grillsajtot a 2 evőkanál olaj és a csilipaprika keverékébe pácoljuk legalább 30 percre, majd szeletekre vágjuk, és grillen vagy grillserpenyőben megsütjük. A gombát megtisztítjuk, finoman megsózzuk, és szintén megsütjük, majd felszeleteljük. 

A toastkenyereket megpirítjuk, egyik oldalukat megkenjük majonézzel. Megpakoljuk a grillezett sajttal és gombával, megmosott salátalevelekkel és felkarikázott paradicsomokkal. Nyársakkal átszúrva tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almás-rebarbarás pohárdesszert

Almás-rebarbarás pohárdesszert

A rebarbara nemcsak az eperhez, hanem az almához is jól passzol!
Kolbászkrémes sült karaj hagymás burgonyával

Kolbászkrémes sült karaj hagymás burgonyával

Már csak egy jó adag savanyúság kell mellé!
Barbecue szószos-csilis csirkeragu

Barbecue szószos-csilis csirkeragu

Jöjjenek a nyárias ízek!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.