Salsiccia sült polentával és mángolddal
Szerencsére a salsiccia nevű olasz húskészítményért már nem kell Olaszországig utaznunk, sőt például a héten az egyik nagy élelmiszerlánc is kínálja az olasz hét keretében. Csapjatok le rá! Süthetitek vagy grillezhetitek egyben, szeletelhetitek, vagy a héjából „kinyomva”, darabolva-törve tehetitek ragukba, tésztaszószokba és pizzára is feltétként.
Hozzávalók
4 személyre- 6 dl tej
- 30 dkg kukoricadara
- só
- 1 marék parmezán vagy grana padano sajt
- kevés vaj a tepsihez
- kb. 70-80 dkg salsiccia
- olaj a sütéshez
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg mángold
Elkészítés
A tejet 6 dl vízzel egy nagy lábasban felforraljuk, majd mérsékeljük alatta a lángot. Beleszórjuk a kukoricadarát, megsózzuk, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Végül hozzáforgatjuk a reszelt parmezánt is.
A masszát egy vajjal kikent, közepes méretű sütőtálba simítjuk, és a sütő grillfokozatán addig sütjük, amíg a teteje kérget kap.
Közben a salsicciákat egy serpenyőben, kevés olajon (vagy szabadtéri grillen, vagy 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt) átsütjük.
Egy másik serpenyőben felhevítünk még egy kevés olajat. Ráreszeljük a fokhagymát, majd hozzádobjuk a megmosott, felcsíkozott mángoldot. Addig sütjük, amíg a zöldség összeesik.
A sült salsicciákat a szeletekre vágott polentával és a fokhagymás mángolddal tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: