Sajtkrémes-baconös burgonyasnack
Van, aki összeszámolta már, hogy hány különböző burgonyás étel létezik? Szerintem még senki sem vállalkozott erre a feladatra… Nem is kell, épp elég, ha egyre jobban bővítjük a repertoárt, például ezzel a snackkel.
Hozzávalók
16 darabhoz- 1 evőkanál olaj
- 10 dkg apróra csíkozott vagy kockázott bacon
- 8 db kisebb méretű sütni való burgonya (kb. 7-8 dkg/db)
- őrölt fekete bors
- 10 dkg sűrű, tejszínes krémsajt
- 10 dkg 20%-os tejföl
- 1 kis csokor snidling
- só
Elkészítés
Felhevítünk egy serpenyőt, és kikenjük az olajjal. Beledobjuk a bacont, sütni kezdjük, közben hozzádobjuk a megpucolt, felkarikázott újhagymát, és együtt átsütjük. Szedőkanállal kivesszük, félretesszük.
A burgonyák héját alaposan lesikáljuk, szárazra törüljük, majd mindet hosszában kettévágjuk, ha szükséges, a domború felükre pici talpat vágunk. Vágott felükkel felfelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, megkenjük a serpenyőben visszamaradt zsiradékkal, megszórjuk borssal, és 200 °C-os sütőben puhára sütjük.
A krémsajtot és a tejfölt összekeverjük a felaprított snidlinggel és kevés sóval. A kész, pár percet pihentetett burgonyák tetejére kanalazzuk, végül elosztjuk rajtuk a bacon-újhagyma keveréket. Melegen tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: