Sajtburger írós-majonézes öntettel
Van még egy szűk hónapunk a nyárból, izzítsuk csak be a grillt! Persze ha nincs idő, serpenyőben is szuper lesz a húspogácsa.
Hozzávalók
4 személyre- A húspogácsákhoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- só, őrölt fekete bors
- 4 szelet jól olvadó, tetszőleges hamburgersajt, pl. cheddar
- Az öntethez:
- 10 dkg majonéz
- 5 dkg író
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 1 kávéskanál vöröshagymapor
- só
- 1-2 evőkanál aprított petrezselyemzöld
- Az összeállításhoz:
- 2 evőkanál olaj
- 4 csík bacon
- 4 db tetszőleges hamburgerzsemle
- salátalevelek
- paradicsom- és uborkakarikák
Elkészítés
A darált húst sózzuk, borsozzuk, és 4 húspogácsát formázunk belőle.
Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük, és felhasználásig hűtőbe tesszük.
Egy serpenyőt felhevítünk, kikenjük éppen egy kevés olajjal. Belehelyezzük a keresztben félbevágott baconcsíkokat, majd átsütjük, kivesszük, félretesszük. A serpenyőbe öntjük a többi olajat, és a 4 húspogácsát is átsütjük benne. Vagy: a baconcsíkokat és a húspogácsákat grillen átsütjük. A forró húspogácsákra 1-1 szelet sajtot helyezünk.
Egy másik forró, száraz serpenyőben megpirítjuk a félbevágott hamburgerzsemlék belső oldalait. Vagy: forró grillrácson is átpiríthatjuk.
Összeállítjuk a burgereket: mindbe teszünk salátaleveleket, 1-1 sajtos húspogácsát, bacont, paradicsom- és uborkakarikákat, valamint öntetet.