Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sajtburger Ammerländer Tilsiter sajttal

Aki szereti a sajtburgert, biztosan eljátszott már a gondolattal, hogy jó lenne otthon is megpróbálkozni vele. Itt a lehetőség! Ez a verzió egész biztosan nem fog csalódást okozni.
2021. November 8.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 db hamburger buci
  • 50 dkg darált marhanyak/szegy
  • 0,5 db tojás
  • 2 ek. étolaj

  • őrölt fekete bors
  • 0,5 db lollo saláta
  • 10 dkg majonéz
  • 10 dkg ketchup
  • 15 dkg lilahagyma
  • Ammerländer Tilsiter sajt
  • 15 dkg paradicsom
  • 10 dkg szeletelt bacon

Elkészítés

A lilahagymát és a paradicsomot karikázzuk fel, a salátát mossuk meg. A húspogácsához keverjük össze a darált húst a tojással. Pogácsázzuk ki a keveréket egy zsírpapírral ellátott tálcára, és tegyük hűtőszekrénybe. A bacont süssük meg egy serpenyőben és szedjük ki egy tányérra. Ebben a serpenyőben süssük meg a karikázott lilahagymát, közben sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre tálalásig. Egy tiszta serpenyőben hevítsünk étolajat és süssük meg a húspogácsákat. Közben mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Amikor majdnem elkészült, tegyünk rá 2 szelet Ammerländer Tilsiter sajtot, és süssük még együtt 1-2 percig. Állítsuk össze a hamburgert. Vágjuk ketté a bucit, aminek az egyik felét majonézzel, másikat ketchuppal kenjük meg. Az alsó felére tegyük a salátalevelet, a lilahagymát, a húspogácsát, a paradicsomot, a sült bacont és végül a buci tetejét. 

Az Ammerländer Tilsiter (ejtsd: tilsziter) az egyik „legfűszeresebb“ karaktertű az Ammerländer sajtfélék közül. Ez a sok országban méltán népszerű sajtféle Magyarországon sokak számára ismeretlen, annak ellenére, hogy tilsiti típusú sajtokat nálunk is régóta lehet kapni. Ha valaki szereti a kicsit karakteresebb ízeket, annak mindenképpen érdemes megkóstolnia.  

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Croissant feketeerdő sonkával, Fokhagymás Ammerländer sajttal

Croissant feketeerdő sonkával, Fokhagymás Ammerländer sajttal

A szükséges hozzávalókon kívül fűszernövények is kerülnek bele, sőt egy kis metélőhagyma is a különleges sajtválasztásnak köszönhetően. All-in one!
Sült csirkemelles bagett Ammerländer Vajsajttal, lilahagyma chutney-val

Sült csirkemelles bagett Ammerländer Vajsajttal, lilahagyma chutney-val

Ha egy kicsit több időnk van egy szendvicsre, mint általában, érdemes elkészíteni ezt a különleges kreációt. Amennyivel több vele a munka, annyival nagyobb az élvezet is!  
Csavartcső tészta Ammerländer Edámi sajtmártásban, snidlinggel

Csavartcső tészta Ammerländer Edámi sajtmártásban, snidlinggel

A tésztán kívül semmi csavaros nincs benne: jól megválasztott hozzávalók, egy csipetnyi idő, és már kész is a tökéletes ebéd vagy vacsora.  

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!