Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rozmaringos, fehérboros csirke szőlővel és őszibarackkal

Adásban volt: 2013. September 9.
A recepthez tartozó videó
Őszibarackkal, szőlővel és rozmaringgal készülő sült csirkecomb, ami hétvégi családi ebédre vagy vendégségre is kiváló.
2016. July 19.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 6 felső csirkecomb
  • olívaolaj
  • 2 dl fehérbor (rizling)
  • 5 dl alaplé
  • 4 ág rozmaring
  • 1 hagyma
  • 3 sárgarépa
  • 3 szárzeller
  • fokhagyma
  • 4 kemény őszibarack
  • 1 fürt szőlő

Elkészítés

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és felhevített serpenyőben egy kevés olajon minden oldalukon megpirítjuk őket. Közben egy fej hagymát apróra vágunk, a répákat felkarikázzuk.
Amikor a csirkecombok megpirultak, kivesszük őket a serpenyőből, félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben, amiben a csirkecombok pirultak megdinszteljük a megmaradt olajon a hagymát.
Hozzáadjuk a sárgarépát, felaprított fokhagymát és a feldarabolt szárzellert.
A zöldségeket lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, és erős lángon elpárologtatjuk az alkoholt belőle, majd felöntjük alaplével, amit szintén erős lángon beforralunk, és hozzáadunk két friss rozmaring ágat.
Ezután lejjebb vesszük a hőfokot, és visszatesszük a serpenyőbe a csirkecombokat, és köré ültetjük a feldarabolt őszibarackokat.
Az edényt szorosan lefedjük alufóliával, és sütőben 190 C fokon 30 percig pároljuk, majd az alufóliát eltávolítjuk, és grill fokozaton 15 perc alatt megpirítjuk a csirkéket.
Amikor a csirke megpirult, a sütőből kivéve hozzáadjuk a felezett szőlőszemeket.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Diós sült szőlő grillezett sajttal

Kellemes őszi időtöltés szőlőszemekkel, dióval, és halloumi sajttal a konyhában.
Kincsesbánya a szőlőszemben

Kincsesbánya a szőlőszemben

A hazai borászatok 2011 óta dönthetnek szabadon arról, hogyan semmisítik meg a törkölyt. Korábban kötelezően a szeszfőzdékhez kellett leadniuk, azóta viszont takarmány vagy éppen szőlőmagolaj is készülhet belőle.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!