Rozmaringos, fehérboros csirke szőlővel és őszibarackkal
Hozzávalók
2-4 adag- 6 felső csirkecomb
- olívaolaj
- 2 dl fehérbor (rizling)
- 5 dl alaplé
- 4 ág rozmaring
- 1 hagyma
- 3 sárgarépa
- 3 szárzeller
- fokhagyma
- 4 kemény őszibarack
- 1 fürt szőlő
Elkészítés
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és felhevített serpenyőben egy kevés olajon minden oldalukon megpirítjuk őket. Közben egy fej hagymát apróra vágunk, a répákat felkarikázzuk.
Amikor a csirkecombok megpirultak, kivesszük őket a serpenyőből, félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben, amiben a csirkecombok pirultak megdinszteljük a megmaradt olajon a hagymát.
Hozzáadjuk a sárgarépát, felaprított fokhagymát és a feldarabolt szárzellert.
A zöldségeket lepirítjuk, majd felöntjük a fehérborral, és erős lángon elpárologtatjuk az alkoholt belőle, majd felöntjük alaplével, amit szintén erős lángon beforralunk, és hozzáadunk két friss rozmaring ágat.
Ezután lejjebb vesszük a hőfokot, és visszatesszük a serpenyőbe a csirkecombokat, és köré ültetjük a feldarabolt őszibarackokat.
Az edényt szorosan lefedjük alufóliával, és sütőben 190 C fokon 30 percig pároljuk, majd az alufóliát eltávolítjuk, és grill fokozaton 15 perc alatt megpirítjuk a csirkéket.
Amikor a csirke megpirult, a sütőből kivéve hozzáadjuk a felezett szőlőszemeket.