Ropogós csirke rizssalátával
A panko morzsát a közepes és a nagyobb boltokban, szupermarketekben könnyen beszerezhetitek. (Én is azt hittem régebben, hogy csak a hiperekben lelhető fel, de a sarki „S”-betűs lánc is tartja.) Megéri tartani otthon egy csomaggal, ha szeretitek az extra ropogós panírt!
Hozzávalók
4 személyre- 25 dkg jázmin rizs (vagy más tetszőleges rizs)
- só
- 12 dkg majonéz
- 2 db kápiapaprika
- 4 szál újhagyma
- 60 dkg csirke felsőcombfilé
- liszt
- 2 db tojás
- panko morzsa
- 4 dl olaj a sütéshez
Elkészítés
A jázmin rizst bő 1,5-szeres, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután összeforgatjuk a majonézzel, a megmosott, kis kockákra vágott kápiával és a felkarikázott újhagymával. Ízlés szerint még megsózzuk.
A csirkehúst közepes méretű darabokra vágjuk. Lisztbe, felvert, enyhén sózott tojásba, végül pedig panko morzsába forgatjuk. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük. A rizssalátával tálaljuk.