Rizses-tojásos tortillatekercs
… Sőt, ha maradt tegnapról egy kevés főtt rizs, azt is felhasználhatjuk.
Hozzávalók
4 személyre- 20 dkg rizs
- só
- 20 dkg tejföl
- 10 dkg majonéz
- őrölt fekete bors
- 1 csokor újhagyma
- 4 db (teljes kiőrlésű vagy más tetszőleges) tortilla lap
- 6 db tojás
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
A rizst átöblítjük, majd kb. kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor elkészült, lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután kikeverjük a tejföllel, a majonézzel, borssal, ízlés szerint további sóval és a felaprított újhagymával. A keveréket elosztjuk a 4 tortilla lapon úgy, hogy a széleket körben üresen hagyjuk.
A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és egy vagy két részletben, egy felhevített, olajjal kikent serpenyőben tojáslepényt sütünk belőle. Amikor elkészült, felcsíkozzuk, és elosztjuk a rizs tetején. A tortillákat két oldalról közép felé behajtjuk, majd ellentétes irányból indítva feltekerjük. Forró, száraz serpenyőben átpirítjuk, majd kettévágva tálaljuk a tekercseket.
Ezt a receptet már próbáltad?