Réteges granolás pohárkrém
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.
Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
Bár első pillantásra desszertnek tűnik, de egy kiadósabb reggeliként is megállja helyét ez a poharas finomság. Ráadásul csatos üvegben elkészítve még a suliba vagy a munkahelyre is magaddal viheted.
Ha reggelire szeretnéd elkanalazgatni ezt a mennyei finomságot, akkor érdemes a krémeket már előző este elkészíteni, így reggel 2-3 perc alatt össze tudod állítani a pohárkrémet.
Hozzávalók
2-3 főre- 4 dl kókuszkrém
- 2 evőkanál chiamag
- ½ tk útifűmaghéj
- 1 evőkanál rizsszirup vagy eritrit
- 2-3 tk mogyorókrém (tej- és cukormentes)
- 4 evőkanál gluténmentes granola vagy zabpehely
- 2 marék bogyós gyümölcs (pl. málna, szeder)
Elkészítés
Egy kancsóban összekeverjük a kókuszkrémet, a chiamagot, a rizsszirupot és az útifűmaghéjat. Az így kapott chiamagos keverék 1/3-át átöntjük egy kisebb edénybe, és hozzákeverjük a mogyorókrémet.
Mindkét krémet állni hagyjuk minimum 2 órát a hűtőben, amíg a chiamagok kellően megduzzadnak.
A poharakba először a mogyorós krémet rétegezzük, granolát szórunk a tetejére, majd jöhet a fehér krém, és utána a következő réteg granola – mindaddig ismételve a rétegeket, amíg a pohár szépen megtelik. A tetejét megszórjuk bogyós gyümölcsökkel.