Ratatouille-quiche
Hozzávalók
- 200g koktélparadicsom, félbevágva
- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 75g padlizsán, 1 cm-es darabokra vágva
- 100g cukkini, 1 cm-es darabokra vágva
- ½ fej nagy lilahagyma, vékonyra szeletelve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 ½ teáskanál provance-i fűszerkeverék
- só és frissen őrölt bors
- 1 db 22 cm átmérőjű leveles tészta korong
- 3 tojás, lágyan felverve
- 1 tojás, lágyan felverve, kenéshez
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
2. Keverjük össze a koktélparadicsomot, a fokhagymát, a padlizsánt, a cukkinit, a hagymát, az olívaolajat, a fűszerkeveréket, sót és borsot.
3. Terítsük zöldségeket egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
4. Süssük 40 percig.
5. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
6. Közben tekerjük ki a tésztát, és béleljünk ki vele egy 22cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt piteformát.
7. A zöldségeket egyenletesen oszlassuk el a tésztán.
8. Öntsük rá a felvert tojásokat, kicsit rázzuk meg, hogy mindenhova jusson a tojásból.
9. Hajtsuk vissza körben a tészta szélét.
10. Körben kenjük meg a visszahajtott széleket felvert tojással, és süssük 40-50 percig, amíg a tojás összeáll, és tészta széle aranybarna nem lesz.
11. Melegen tálaljuk.
Forrás: www.eatlivetravelwrite.com