Rántottás melegszendvics serpenyőben
Ez a reggeli a rántotta-pirítós duót idézi meg, persze egy kicsit másképp, szendvics formájában.
Hozzávalók
8 szendvicshez- 3 evőkanál olívaolaj
- 8 dkg lángolt kolbász
- 2 szál újhagyma
- 5 db tojás (S-es méretűből 6 db)
- őrölt fekete bors
- 12 dkg feta sajt
- (só)
- 16 szelet toast kenyér
- majonéz és ketchup
- kb. 3 evőkanál vaj a sütéshez
Elkészítés
1 evőkanál olajat felhevítünk egy serpenyőben. Rátesszük a kis kockákra vágott kolbászt, és lassan sütni kezdjük. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított újhagymát, és tovább sütjük, közben felverjük és megborsozzuk a tojást. Ezt is a serpenyőbe öntjük, rántottát sütünk, végül belekeverjük a villával összetört fetát. Mivel a feta elég sós, ezért csak a legvégén, szükség szerint sózzuk meg a rántottát!
8 kenyérszelet egyik oldalát megkenjük vékonyan majonézzel, és elosztjuk rajtuk a rántottát. A maradék 8 kenyérszeletre ketchupöt kenünk, ezekkel zárjuk le a szendvicseket (a ketchupös oldal legyen befelé).
A maradék olajat és vajat felmelegítjük egy serpenyőben, és átsütjük rajta a szendvicsek mindkét oldalát.
Ezt a receptet is próbáld ki: