Rakott brokkoli tofuval
A rakott ételek igazán egyszerűen elkészíthetők az eredetihez hasonlító ízvilágban akár hús nélkül is, például darált tofuval.
Hozzávalók
2 adaghoz- 10 dkg bulgur
- himalája só
- adalékanyagmentes ételízesítő
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 5 dkg vöröshagyma
- 20 dkg füstölt tofu
- 1 evőkanál őrölt füstölt paprika
- 40 dkg brokkoli
- 12 dkg (növényi) joghurt
- 4 dkg (növényi) sajt
Elkészítés
A bulgurt 3-szoros mennyiségű vízben puhára főzzük himalája só és ételízesítő hozzáadásával.
Egy serpenyőben kókuszolajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a finomra aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a villával összetört tofut is. Megszórjuk sóval és füstölt paprikával, összepirítjuk, majd 1,5 dl vizet adunk hozzá és néhány percig kevergetjük még.
A brokkolit közepesen puhára pároljuk.
Egy jénai tálban összeállítjuk az ételt. A tál aljára kerül a megpuhult bulgur, rá a paprikás tofu, a párolt brokkoli, a joghurt és végül a sajt.
180 °C-ra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.