Ragacsos császárhúsos szendvics
Hozzávalók
4 személyre- 1 kg császárhús
- A páchoz:
- 1 csillagánizs és 1 rúd fahéj
- 30 szem feketebors
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 dkg friss gyömbér
- 1 fej vöröshagyma
- 20-30 szem rózsabors
- 3-4 ek szójaszósz
- 6-7 dkg só
- 5-6 dkg cukor
- A szószhoz:
- 1 marék pirított, sózott földimogyoró
- 1 lime
- 1 ek Hoi sin szósz
- 3-4 ek BBQ szósz
- 1 ek szójaszósz
- Az uborkasalátához:
- 1 kígyóuborka
- 1 szál újhagyma
- 3 dkg sushi gyömbér (szeletelt)
- fehérborecet
- cukor
- 2 db ciabatta
- friss koriander
Elkészítés
1. 1 liter forrásban lévő vízbe tesszük a csillagánizst, a fahéjat, a fekete borsot, a reszelt fokhagymát és a reszelt gyömbért. A vöröshagymát szálaira vágjuk, azt is a pácléhez adjuk a rózsaborssal együtt. Hozzáöntjük a szójaszószt és ízesítjük 6-7 dkg sóval és ugyanennyi cukorral. A páclevet egy kerámia tepsibe öntjük, hozzáadunk egy kevés hideg vizet, beletesszük a császárhúst és így pácoljuk 1 napig.
2. Egy tepsibe olívaolajat öntünk, és rátesszük a császárhúst a fűszerekkel együtt, bőrével felfelé. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, majd alufóliával lefedve 160 fokon 2 és fél 3 órán keresztül sütjük.
3. A szószhoz a sós mogyorót, fél lime levét, a hoi sin szószt, a BBQ szószt és a szójaszószt összeturmixoljuk.
4. Az uborkasalátához az uborkát meghámozzuk, eltávolítjuk a magját és lereszeljük. Majd alaposan besózzuk. Hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát és a sushi gyömbért, kevés fehérborecettel leöntjük, cukrozzuk, majd állni hagyjuk.
5. A császárhúst felvágjuk, a cibattákat megpirítjuk, az aljára tesszük az uborkasalátát, ráhelyezünk pár szelet húst, majd meglocsoljuk az öntettel. Jó étvágyat!