Quesadilla csilis babbal
Ne klasszikus, lassan készülő, marhahúsos csilis babra gondoljatok, most egy sokkal gyorsabb finomságot mutatok. Kolbász, konzerv bab és ízlés szerint csili. Igazi téli ebéd!
Hozzávalók
4 személyre- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg kolbász
- 1-1,5 kávéskanál őrölt csili vagy 1 kis csilipaprika
- 8 dkg paradicsompüré
- só, őrölt fekete bors
- 1 konzerv (24 dkg-os kiszerelés) fehér bab
- 1 kis marék korianderzöld
- 4 szelet cheddar sajt
- 4 kisebb tortillalap
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a kis kockákra vágott kolbászt és az őrölt vagy kimagozott, felkarikázott csilit. Pár percet együtt sütjük, majd mehet rá a paradicsompüré. Sózzuk, borsozzuk.
A fehér babot leszűrjük, a babot a serpenyőbe szórjuk. Végül hozzákeverjük a felcsíkozott koriandert is.
Felmelegítjük a tortillalapokat. A lapok egyik felére halmozunk a töltelékből, ráteszünk mindre 1-1 szelet sajtot, majd kettéhajtjuk a tortillákat. Tejföllel tálaljuk, korianderrel díszítjük.