Quesadilla
Hozzávalók
2 személyre- 8 tortilla (kisebb átmérőjű)
- 20 dkg reszelt sajt (lehetőleg valamilyen markánsabb ízű, de jól olvadó).
- 4 szelet sonka
- egy szál kolbász
- mustár
- 1 maradék sült csirkecomb
- BBQ szósz
- pici olaj
Elkészítés
Lereszeljük a sajtot, és egy serpenyőbe pici olajat öntünk.
Amikor forró, belefektetjük az egyik tortillát, és bőségesen megszórjuk reszelt sajttal.
Annyi ideig sütjük, hogy a tortilla alulról megpiruljon, a sajt pedig nagyjából megolvadjon.
Ekkor ráhelyezzük a másik tortilla lapot és az egészet, mint egy palacsintát, óvatosan megfordítjuk.
Addig sütjük, amíg a másik oldala is meg nem pirul. (A széleket a sütés alatt a sajt nagyjából összeragasztja, úgyhogy nem esik szét)
Négy cikkelyre vágva azonnal tálaljuk.
Az alapváltozaton kívül a tortilla lapokra a sajton kívül tehetünk még sonkát vagy kolbászkarikákat, esetleg fölaprított sült csirkecombot. Kenhetünk a tortilla lapokra BBQ szószt a sült csirkés, illetve egy kevés mustárt a sonkás változathoz.