Pulykaszeletek pereces morzsában és Burgonyafőzelék édesköménnyel
Hozzávalók
- Pulykaszeletek:
- 10 dkg sós perec
- 50 dkg pulykamell
- 15 dekg liszt
- 1 tk. őrölt pirospaprika
- 2 ek. dijoni mustár
- kakukkfű
- olaj a sütéshez
- Burgonyafőzelék:
- 1 ek. vaj
- 3 ek. olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1-2 db babérlevél
- 20 dkg édeskömény
- 1 tk. csípős dijoni mustár
- 1 dl natúr joghurt
- só, bors
- 3 db burgonya
- 3 dl alaplé
Elkészítés
Pulykaszeletek pereces morzsában:
1. A pulykaszeleteket kevés klopfolás után bepanírozzuk. Először lisztbe forgatjuk, majd egy ecsettel bekenjük a mustárral, végül az apróra tört perecbe forgatjuk.
2. 10-15 perc hűtés után olajban kisütjük.
Burgonyafőzelék édesköménnyel:
1. Egy kevés olívaolajon és egy evőkanál vajon hagymát pirítunk, majd beletesszük a kockára vágott burgonyát. Az édeskömény torzsáját kivágjuk, és a burgonyához hasonló darabokra vágjuk.
2. Ha a burgonya pirulni kezd, felöntjük annyi alaplével, hogy elfedje a fazékban. Hozzáadjuk az édesköményt, sót, borsot, babérlevelet, fokhagymát is.
3. A natúr joghurtba belereszeljük egy citrom héját, és belekeverjük a dijoni mustárt.
4. Díszítésnek egy pár kocka édesköményt vajon megpiríthatunk.
5. Ha burgonya és az édeskömény megpuhult, egy tálba áttesszük a felét, és egy kevés alaplével összeturmixoljuk, ezzel sűrítjük be a főzeléket. Egy kevés pürét kihagyunk, és a csomósodás elkerülésére összekeverjük a citromos-mustáros joghurttal, majd hozzákeverjük azt is a főzelékhez.
6. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, citromlevet facsarunk bel, és citromhéjat is reszelünk rá. Tálaláskor a vajon pirított édesköménydarabokat a főzelék tetejére halmozzuk.