Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Porcukros minifánk

2016. december 4.

Hozzávalók

18-20 darab
  • 1 teáskanál almaecet
  • 2/3 csésze tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 ½ evőkanál növényi olaj vagy olvasztott kókuszzsír
  • 1 csésze búza vagy tönkölyliszt
  • 1 ½ teáskanál sütőpor
  • 1/3 csésze +2 evőkanál cukor
  • ¼ teáskanál só
  • 1 csésze porcukor

Elkészítés

1. Egy kis tálban keverjük össze az első négy hozzávalót.

2. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk ki egy mini vagy normál fánk vagy muffinformát.

3. Egy nagy tálban keverjük össze a porcukron kívül az összes maradék hozzávalót.

4. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, keverjük, amíg összeáll a tészta, és azonnal öntsük a formába.

5. Süssük 8 percig, és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.

6. Öntsük a porcukrot egy tálba, és vagy forgassuk bele a fánkokat, vagy szórjuk meg a fánkok tetejét.

 

Forrás: chocolatecoveredkatie.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almafánk sós karamella öntettel

Almafánk sós karamella öntettel

Egy csipet só és a jól ismert karamella egészen másik, csodálatos arcát mutatja. Érdemes kipróbálni, abbahagyhatatlan!
Sütőben sült csokoládés fánk

Sütőben sült csokoládés fánk

Egy igazán különleges fánk a farsangi időszakra. Nem hagyományos, nem olajos, nem szalagos, és mégis fantasztikusan omlós és finom.
Francia sajtos fánk

Francia sajtos fánk

Ezzel a francia sajtos fánkkal az egész családot, és a vendégeket is el lehet kápráztatni. Könnyű tészta és nagyon sajtos.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.