Porcukros minifánk
Hozzávalók
18-20 darab- 1 teáskanál almaecet
- 2/3 csésze tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 ½ evőkanál növényi olaj vagy olvasztott kókuszzsír
- 1 csésze búza vagy tönkölyliszt
- 1 ½ teáskanál sütőpor
- 1/3 csésze +2 evőkanál cukor
- ¼ teáskanál só
- 1 csésze porcukor
Elkészítés
1. Egy kis tálban keverjük össze az első négy hozzávalót.
2. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és vajazzunk ki egy mini vagy normál fánk vagy muffinformát.
3. Egy nagy tálban keverjük össze a porcukron kívül az összes maradék hozzávalót.
4. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, keverjük, amíg összeáll a tészta, és azonnal öntsük a formába.
5. Süssük 8 percig, és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.
6. Öntsük a porcukrot egy tálba, és vagy forgassuk bele a fánkokat, vagy szórjuk meg a fánkok tetejét.
Forrás: chocolatecoveredkatie.com
Megosztom barátaimmal