Poharas Rákóczi túrós
Hozzávalók
2 adaghoz- 30 g zabpehelyliszt
- 10 g kókuszolaj
- 1 db tojás
- 80 g cukormentes sárgabarack lekvár
- 150 g zsírszegény túró
- 50 g natúr joghurt
- 50 g eritrit
- 1 evőkanál vanília aroma
- 1 db citrom
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A tojást kettéválasztjuk. A fehérjét 10 g eritrittel kemény habbá verjük, majd habzsákba töltjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat formázunk belőle.
A tojássárgáját összemorzsoljuk a zabliszttel, 10 g eritrittel és a kókuszolajjal, majd szintén a sütőpapírra simítjuk 3-4 mm vastagon.
A tepsit a sütőbe toljuk. A tésztát 10 percig, a tojáshabot pedig kb. 5 percig, pirulásig sütjük.
Azalatt villával összetörjük a túrót, majd összekeverjük a natúr joghurttal, a maradék eritrittel, a vanília aromával és a citrom reszelt héjával.
Két pohárka vagy befőttes üveg aljába elosztjuk a lekvárt és rákanalazzuk a túrókrémet. Erre morzsoljuk a megsült tésztát, majd a tojáshabbal díszítjük a tetejét.