Pisztáciabundás csirkemell
Ha szívesen megkóstolnál egy különleges átmenetet a rántott és a natúr csirkemell között, próbáld ki ezt a ropogós, pisztáciában sült verziót.
Hozzávalók
2 adaghoz- 10 dkg pisztácia
- 30 dkg csirkemell
- himalája só
- őrölt fekete bors
- 1 db tojásfehérje
- 1 dl olívaolaj
- 40 dkg brokkoli
Elkészítés
A pisztáciát megpucoljuk, majd késes aprítóban (vagy ennek hiányában uzsonnás zacskóban, klopfolóval) apró darabosra törjük.
A csirkemell felesleges részeit eltávolítjuk, majd vékonyabb szeletekre vágjuk. Ha sótlan pisztáciát használunk, akkor sózzuk és borsozzuk a hús mindkét oldalát. Egy tojásfehérjét villával kissé felverjük. Először ebbe forgatjuk a csirkemellszeleteket, majd az összetört pisztáciába.
Serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd közepes lángon – ügyelve rá, nehogy a pisztácia hirtelen megégjen –, fedő alatt megsütjük a csirkemellfilék mindkét oldalát oldalanként kb. 4-5 perc alatt.
Eközben a brokkolit rózsáira szedjük, majd forró, sós vízben roppanósra pároljuk. Az elkészült pisztáciabundás csirkemell mellé tálaljuk.