Paradicsomos-csicseris bulgur
Egy rizottóhoz hasonlító egyszerű egytálétel, ami a rizsnél kevesebb szénhidrátot tartalmazó bulgurból, és a szuper növényi fehérjeforrásnak számító csicseriborsóból készül.
Hozzávalók
2 adaghoz- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 12 dkg bulgur
- 1 evőkanál adalékanyagmentes ételízesítő
- 1 marék friss bazsalikom
- 1,5 dl passzírozott paradicsom
- 10 dkg konzerv vagy főtt csicseriborsó
- 6-7 db koktélparadicsom
- 3 dkg parmezánsajt
Elkészítés
Főzőedényben olívaolajat hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a bulgurt, kissé megpirítjuk, megszórjuk ételízesítővel és apróra tépett bazsalikommal, majd felöntjük fél liter forró vízzel. Fedő alatt, közepes lángon 10 percig főzzük.
Felöntjük passzírozott paradicsommal, a lecsepegtetett csicseriborsóval, és beledobjuk a kettévágott koktélparadicsomokat is. További 3-4 percig főzzük.
Parmezánsajttal megszórva, melegen tálaljuk.