Padlizsános quesadilla
Hozzávalók
4 darabhoz- 10 dkg barna rizs
- só
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg kolbász
- 1 kisebb, zsenge padlizsán (kb. 25 dkg)
- 10 dkg paradicsompüré
- 1 teáskanál curry fűszerkeverék
- 10 dkg csemegekukorica (konzerv)
- 4 nagyobb tortillalap
- 15 dkg cheddar sajt
- 4 db főtt tojás
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés
A barna rizst enyhén sós vízben megfőzzük.
Közben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, majd a kis cikkekre vágott kolbászt. Jól összepirítjuk.
A padlizsánt megmossuk, felkockázzuk. (Ha nem zsenge példányból készítjük, érdemes felhasználás előtt besózni.) A serpenyőbe tesszük, rákanalazzuk a paradicsompürét, sóval és curry fűszerkeverékkel ízesítjük. Addig sütjük, amíg a padlizsán megpuhul. Ekkor hozzákeverjük a főtt rizst és a lecsepegtetett kukoricát.
Egy tortillalapot forró, zsiradékmentes serpenyőbe helyezünk. Egyik felére reszelünk a sajtból, rápakolunk a felszeletelt tojásból, majd egyenletesen ráhalmozzuk a tölteléket. Lapáttal óvatosan a tortillalap üres fele alá nyúlunk, és a töltelékre hajtjuk. Hasonlóan járunk el a többi tortillalappal, sajttal, tojással és töltelékkel.
Forrón, tejföllel tálaljuk.