Könnyű és egészséges: Őszi narancsos-káposztás kölessaláta
Hozzávalók
4 kis adaghoz- 15 dkg köles
- 1 evőkanál olívaolaj
- 25 dkg lilakáposzta
- 2 db keményebb húsú alma
- só, egy nagy csipet őrölt római kömény
- 5 dkg aszalt áfonya
- 2 db narancs
- 10 dkg feta sajt
Elkészítés
A kölest átmossuk, majd 3-szoros mennyiségű vízben megfőzzük.
Közben egy nagy wokban felhevítjük az olajat, és a megtisztított, felcsíkozott káposztát, valamint a meghámozott, felkockázott almát roppanósra sütjük rajta. Sózzuk, római köménnyel ízesítjük.
Hozzáforgatjuk a kész kölest, az aszalt áfonyát és a filézett narancsokat, majd melegen, morzsolt fetával megszórva tálaljuk.