Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Nyári grillszendvics

Ha nyár, akkor grillszezon, de ne csak húst grillezzünk!
2021. June 10.

Nincs is jobb, mint beizzítani a grillsütőt nyáron, aztán jól megpakolni húsokkal, halakkal, sajtokkal és zöldségekkel. Persze ha épp nincs időd vagy helyszíned grillezni, a sajtot grillserpenyőben, a gombát pedig szintén grillserpenyőben vagy sütőben is megsütheted ehhez a szendvicshez.

Hozzávalók

4 szendvicshez
  • 25 dkg grillsajt
  • 2 evőkanál olaj + a sütéshez
  • kevés őrölt csilipaprika
  • 2 nagy portobello gomba

  • 8 szelet (teljes kiőrlésű) toast kenyér
  • majonéz
  • salátalevelek
  • 2 db paradicsom

Elkészítés

 

A grillsajtot a 2 evőkanál olaj és a csilipaprika keverékébe pácoljuk legalább 30 percre, majd szeletekre vágjuk, és grillen vagy grillserpenyőben megsütjük. A gombát megtisztítjuk, finoman megsózzuk, és szintén megsütjük, majd felszeleteljük. 

A toastkenyereket megpirítjuk, egyik oldalukat megkenjük majonézzel. Megpakoljuk a grillezett sajttal és gombával, megmosott salátalevelekkel és felkarikázott paradicsomokkal. Nyársakkal átszúrva tálaljuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almás-rebarbarás pohárdesszert

Almás-rebarbarás pohárdesszert

A rebarbara nemcsak az eperhez, hanem az almához is jól passzol!
Kolbászkrémes sült karaj hagymás burgonyával

Kolbászkrémes sült karaj hagymás burgonyával

Már csak egy jó adag savanyúság kell mellé!
Barbecue szószos-csilis csirkeragu

Barbecue szószos-csilis csirkeragu

Jöjjenek a nyárias ízek!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!