Nyári grillszendvics
Nincs is jobb, mint beizzítani a grillsütőt nyáron, aztán jól megpakolni húsokkal, halakkal, sajtokkal és zöldségekkel. Persze ha épp nincs időd vagy helyszíned grillezni, a sajtot grillserpenyőben, a gombát pedig szintén grillserpenyőben vagy sütőben is megsütheted ehhez a szendvicshez.
Hozzávalók
4 szendvicshez- 25 dkg grillsajt
- 2 evőkanál olaj + a sütéshez
- kevés őrölt csilipaprika
- 2 nagy portobello gomba
- só
- 8 szelet (teljes kiőrlésű) toast kenyér
- majonéz
- salátalevelek
- 2 db paradicsom
Elkészítés
A grillsajtot a 2 evőkanál olaj és a csilipaprika keverékébe pácoljuk legalább 30 percre, majd szeletekre vágjuk, és grillen vagy grillserpenyőben megsütjük. A gombát megtisztítjuk, finoman megsózzuk, és szintén megsütjük, majd felszeleteljük.
A toastkenyereket megpirítjuk, egyik oldalukat megkenjük majonézzel. Megpakoljuk a grillezett sajttal és gombával, megmosott salátalevelekkel és felkarikázott paradicsomokkal. Nyársakkal átszúrva tálaljuk.