Nutellás pohárkrém
A Nutella rajongóinak jöjjön egy könnyű, gyorsan összedobható pohárkrém! A csokis mogyorókrémhez vaníliapuding és tejszínhab került, plusz egy kis kávé íz is, hogy még finomabb legyen az összhatás.
Hozzávalók
4 nagyobb adaghoz- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg Nutella
- kb. 1,5 csésze kávé
- cukor ízlés szerint
- 1 teáskanál rumaroma
- 16 db babapiskóta
- kakaópor és törökmogyoró a díszítéshez
Elkészítés
A pudingport kikeverjük 1 dl tejjel. A többi tejet felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, hozzáadjuk a pudingos tejet, és lassan, kevergetve sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük folpackkal, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt pudingot átkeverjük. A hideg tejszínt habbá verjük, majd a Nutellával felváltva a pudinghoz forgatjuk. (A krém önmagában elég édes, de persze adhatunk még hozzá porcukrot.)
A kávéhoz rumaromát és ízlés szerint cukrot keverünk. Miután kihűlt, belemártogatjuk a babapiskótákat, majd a krémmel együtt 4 desszertes pohárba rétegezzük. Tetejére kakaóport szórunk, és pár szem mogyoróval díszítjük.
Mindent tudsz a Nutelláról?