Mustárral sült sertéscomb
Ha gyorsan kell főzni valami finomat, szinte mindig előkerülnek a tésztafélék és a különböző konzervek a kamra polcáról. De nem „kell” megelégedni egy tésztás főétellel! Készítsünk „hirtelen sült” húst, és körítsük a tésztával!
Hozzávalók
4 személyre- 80 dkg sertéscomb
- só, őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál mustár
- reszelt szerecsendió
- 30 dkg penne
- 1 konzerv (24 dkg) csicseriborsó
- aprított petrezselyemzöld
Elkészítés
A sertéscombot felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, a szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a hússzeleteket oldalanként, erős lángon 2-2 percet sütjük. Közben a tejfölt kikeverjük a megpucolt, lereszelt fokhagymával és a mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd felhígítjuk egy kevés vízzel. Ráöntjük a sertésszeletekre. Visszavesszük a lángot, és puhára sütjük benne a húst.
Közben a pennét lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, a főzővízből keveset megtartunk. A hússzeleteket kivesszük a serpenyőből, a helyükre beleszórjuk a tésztát. Simára keverjük egy kevés főzővízzel, hozzáforgatjuk a csicseriborsót. Hagyjuk kicsit besűrűsödni, közben hozzáadunk némi aprított petrezselyemzöldet is. A sertésszeleteket a tésztával tálaljuk.