Mozzarellával és lazaccal töltött cukkinipárnák
Hozzávalók
2 személyre- 2 db cukkini
- 30 dkg mozzarella
- 20 dkg lazac bőr nélkül
- só
- A sörtésztához:
- 2 dl sör
- 20 dkg liszt
- 3 tojás
- 0,5 dl olaj
Elkészítés
1. A cukkinit hosszában vékony csíkokra vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk.
2. A mozzarellát és a lazacot kockákra vagy téglalapokra vágjuk.
3. Két cukkini szeletet keresztben egymásra teszünk, közepére helyezzük a sajtot vagy a lazacot, a cukkinit ráhajtjuk, majd egy fogpiszkálóval összetűzzük.
4. A sörtésztához kettéválasztjuk a tojásokat. A tojássárgájához adjuk a sört és elkeverjük. Utána a lisztet és csomómentesre keverjük, amíg sűrű palacsintatészta állagot kapunk.
5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, amit beleforgatunk a tésztába.
6. A cukkini batyukat beleforgatjuk a sörtésztába és bő olajban aranybarnára sütjük. Snidlinggel megszórt tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat!