Morzsás halfilé fokhagymás spagettivel
A könnyű ételeknek egyáltalán nem kell unalmasnak lenniük! Ez a fűszeres fogás jó példa erre: a semlegesebb halfilé nagyon ízletessé válik a morzsakéreggel, akár egy egyszerű kevert saláta is elég lehet hozzá. Én most fokhagymás spagettivel tálaltam.
Hozzávalók
4 személyre- 35 dkg teljes kiőrlésű spagetti
- só
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 15 dkg koktélparadicsom
- 4 szelet tetszőleges tengeri halfilé (kb. 4*15 dkg)
- 6 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- 2 teáskanál aprított rozmaring, kakukkfű, oregano, bazsalikom vegyesen
- pár reszelés biocitromhéj
- kevés tört csili (elhagyható)
- bazsalikomlevelek a díszítéshez
Elkészítés
A spagettit lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Tálalás előtt egy serpenyőben felhevítjük az olívaolaj felét, ráreszeljük a megpucolt fokhagyma szintén felét, és átforgatjuk rajta a tésztát. Végül belekeverjük a megmosott, megfelezett koktélparadicsomokat is.
Egy serpenyőben, a 3. evőkanál olívaolajon oldalanként fél-fél percet sütjük a halakat, közben megsózzuk. Ezután öntünk alájuk kevés vizet, és puhára pároljuk.
A 4. evőkanál olívaolajat is felhevítjük egy serpenyőben, ráreszeljük a maradék megpucolt fokhagymát. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a zöldfűszereket, a citromhéjat, a csilit és kevés sót, átpirítjuk.
A párolt halszeletekre ráhalmozzuk a morzsát, melléjük tálaljuk a tésztát, és bazsalikomlevelekkel díszítjük.