Mogyorós-datolyás biscotti
Egyszerű sütemény délutáni tea mellé
2017. November 25.
Hozzávalók
- 250g liszt
- ½ tk. szódabikarbóna
- 250g cukor
- 3 tojás (felverve)
- 200g apróra vágott mogyoró
- 125g datolya (apróra vágva)
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra. Béleljünk ki két őzgerinc tepsit sütőpapírral, tegyük félre.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport, és a cukrot. A tojásokat lassan keverjük hozzá, hogy megkapjuk a tésztát. Forgassuk hozzá a mogyorót, a datolyát és a citromhéjat. Finoman dagasszuk a tésztát, majd szedjük két egyenlő részre, rakjuk bele a kibélelt tepsikbe, majd tegyük be sülni 25 percre.
Ha kész, ne kapcsoljuk ki a sütőt, csak vegyük ki a sütit. Hagyjuk kicsit hűlni, majd vágjuk fel egyenlő (1-2 cm-es) darabokra, tegyük egy sütőpapírral bélelt lapos tepsibe (vágott oldalukkal lefele), majd toljuk vissza 10-15 percre. Fordítsunk rajtuk, és hagyjuk sülni további 10-15 percig.
forrás: BBC
Megosztom barátaimmal