Mogyorórajongók figyelem! Nagyon jó kis recept következik!
Hozzávalók
kb. 8 db. nyárshoz- 25 dkg csirkemell
- 10 dkg sótlan földimogyoró
- 3 dkg kókusztejpor
- 1 dl szójaszósz
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 evőkanál eritrit
- fokhagymapor
- őrölt bors
- himalája só
- chili pehely
- 8 db saslik pálca
Elkészítés
A csirkét néhány órával a sütés előtt bepácoljuk. A csirkemellet kifilézzük, majd 1-2 cm vastag hosszú csíkokra szeleteljük és harmonikaszerűen rászúrjuk a saslik pálcákra. A páchoz összekeverjük a szójaszószt az eritrittel, egy csipet fokhagymaporral és őrölt borssal, illetve a lime levével, majd egy dobozba öntjük, és ebbe forgatjuk a csirkenyársakat. 2-3 órán keresztül állni hagyjuk a hűtőben.
A mártogatóshoz először száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a földimogyorót. Vigyázzunk, hamar megéghet.
Ezután aprítógépbe tesszük a kókusztejporral, egy evőkanálnyi szójaszósszal, egy csipet sóval és ízlés szerint chili pehellyel. Aprítani kezdjük, majd néhány perc elteltével, ha már egészen porrá őrlődött a mogyoró, fokozatosan vizet adagolunk hozzá, és tovább turmixoljuk addig, amíg krémes, folyékony állagú szószt kapunk. Kóstolás után még sózhatjuk, esetleg lime levet csepegtethetünk hozzá, ha szükségesnek találjuk.
Egy serpenyőben vagy grillen kókuszolajt hevítünk, és kb. 3-4 perc alatt megsütjük rajta az előre bepácolt csirkenyársak mindkét oldalát.
Az elkészült csirkét a mogyorós mártogatóval tálaljuk.