Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Sűrű, házi szilvalekvárral töltött, mákos "cake pop".

Mini szilvás gombóc pirított mákkal

Adásban volt: 2013. March 22.
A recepthez tartozó videó
Sűrű, házi szilvalekvárral töltött, mákos "cake pop".
2016. January 12.

Hozzávalók

60 darabhoz
  • 1 kg szétfővő burgonya
  • 1 egész tojás
  • olívaolaj
  • 25-30 dkg liszt
  • 10 dkg szemes mák

  • 50 dkg sűrű szilvalekvár
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg friss kenyérmorzsa

Elkészítés

A burgonyát egészben, héjában, sós vízben, fedő alatt (kb. 40-50 perc alatt) teljesen puhára főzzük. A meghámozott, forró krumplit krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a tojást, az olajat (sima olaj helyett nagyon finom mákolajjal), az átszitált lisztet, a sót, végül az száraz serpenyőben, illatosra pirított, egész mákot. Gyorsan összedolgozzuk, és bucivá formázzuk. Négy részre osztjuk. Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és 5x5cm-es négyzetekre vágjuk. Ezeket megtöltjük egy-egy kávéskanál szilvalekvárral, és diónyi méretű gombóccá formázzuk. Forró, lobogó, sós vízben addig főzzük, amíg 6-8 perc alatt teljesen fel nem jön a víz tetejére. Miközben fő, a morzsát. az olvasztott vajon ropogósra pirítjuk A gombócot meghempergetjük benne, majd kevés porcukorral és reszelt citromhéjjal megszórjuk.

Minigombócként nyalókapálcikán, vagy hurkapálcán tálalhatjuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mini szilvás gombóc

Sűrű, házi szilvalekvárral töltött, mákos "cake pop".

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!